Els Beatles tornen a Nova York!

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

A la New York Public Library s’ha inaugurat una exposició dedicada als Beatles que durarà fins el 10 de maig. Aquesta iniciativa coincideix amb l’efemèride dels 50 anys de l’arribada de la banda britànica als Estats Units via Nova York. El 7 de febrer de 1964 van aterrar a l’aeroport que feia poc s’havia batejat com a John F. Kennedy International Airport.

Amb el títol de “Ladies and Gentlemen…The Beatles!“, l’exposició pretén mostrar la petjada que ha deixat als Estats Units la banda de Liverpool en camps com la música, la moda, la publicitat, l’art i a la cultura pop en general. Cobreix el període comprès entre els inicis del 1964 i mitjans del 1966, en què la Beatlemania va tenir més tirada en el país. La mostra inclou instruments musicals de l’època, pòsters, entrevistes i fotografies així com panells interactius, projeccions o xerrades. També hi ha un espai on els visitants poden deixar la seva opinió sobre els Beatles i el que va significar per a ells.

The Beatles NYC

CONFIDENCIAL: Per acabar de fer una jornada rodona de Beatlemaniac, us proposem un parell d’activitats més. D’una banda, anar a un lloc de peregrinatge per molts fans de la banda i de John Lennon en particular. Es tracta de l’edifici Dakota (1 W 72nd Street), lloc on va ser assassinat aquest mite. Per continuar la ruta, la plaça d’Strawberry Fields, a Central Park. Estan a pocs metres de distància. Per altra banda, gaudir de la seva música amb un grup de tribut que toca els diumenges al BB King Blues Club & Grill mentre es pot fer un bruch. Potser és una mica per a turistes, però tot i que ni la banda és l’original i ni el bruch és com el que ens agrada de veritat, la combinació està prou bé per gaudir un cop més de les seves cançons.