El High Line, passeig a peu per una antiga via de tren amb vistes

Nova York no deixa de reinventar-se i sorprendre’ns. En aquest cas, ha sabut reconvertir una vella via de tren en un encantador passeig, inaugurat el 2009. Es tracta de High Line Park, el parc de moda.

El 1929 la ciutat va aprovar la construcció d’una via elevada en el West Side. L’objectiu era eliminar els perills associats al fet que passés un tren pel districte industrial. Al 1980 se’n va aturar la circulació i el 1999 una entitat anomenada Friends of High Line va començar una mobilització per salvar-la de l’amenaça de ser enderrocada.

High Line

Actualment s’ha convertit en un pas elevat per on poder passejar còmodament i de forma molt agradable. Permet veure la ciutat des d’una altra perspectiva ja que està uns quants metres per sobre del carrer. Combina zones d’una gespa i vegetació perfectament cuidada amb bancs on poder descansar i prendre el sol. Fins i tot hi ha habilitats espais on poder prendre algun refresc o menjar alguna cosa. És un passeig deliciós perfecte per fer en un dia assolellat. A més, hi ha unes vistes privilegiades dels gratacels de la ciutat.

Empire Estate Building from High Line

Hi ha una zona molt curiosa a la part en que creua la 10ena avinguda. Un vidre que va de banda a banda ofereix una vista inèdita de tot el carrer en tota la seva longitut. Hi ha uns bancs especialment habilitats per poder asseure-s’hi i gaudir del trànsit i el moviment de la ciutat .

El trajecte comença al carrer Gansevoort en ple Meatpacking District i puja fins al carrer 30.

IAC Building de Frank Gehry

CONFIDENCIAL: Des del Highline es té una perpectiva única de l’edifici IAC Building de Frank Gehry.

WEB OFICIAL: www.thehighline.org