Restaurant La Esquina, un regal per als sentits

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

N’havíem sentit a parlar i ho havíem llegit en aquella mena de guies per a gent local que ens fascinen. Aquest cop, no ens volíem perdre l’ocasió de visitar aquest secret mexicà tan ben guardat en ple SoHo on es donen cita celebrities de l’alçada de Leo Di Caprio. Vam trucar-hi un parell de mesos abans i ens van dir que “obrien la veda” a les reserves a partir de 21 dies abans de la data de l’àpat i així ho vam fer. Donaven dos torns, vam triar el de més tard perquè solem allargar molt les nostres jornades. L’experiència va estar a l’alçada de les expectatives.

Nova York menjar La Esquina Corner

El restaurant “Corner”, conegut com “La Esquina” i amb aquest nom han fet la seva web, ens esperava. En arribar, accedeixes a un petit local a peu de carrer i penses “doncs no n’hi havia per tant”, però darrere d’una porta accedeixes a una mena d’escala d’incendis que et porta al sòtan. A mesura que vas baixant, vas sentint la música (val més no preguntar-se què passaria en cas d’incendi) fins que arribes a baix, on una hostessa comprova la teva reserva i et dóna pas al local semiclandestí, en una primera sala il·luminada amb poc més d’una espelma teneborsa que ens va recordar al bar d’Abierto hasta el amanecer on la Salma Hayek interpreta una dança hipnotitzadora amb una serp. Un cop a dins, una segona hostessa pren nota del nom i el nombre de comensals i ho memoritza. T’ofereixen una beguda mentre esperes. És cert que cap al final del dia tens gana, i més quan portes estona veient els plats que passen, però l’espera acompanya a que l’experiència es faci valdre encara més i vam relatar-ne l’experiència en el nostre post resum sobre el que més ens havia agradat del nostre últim viatge.

Nova York menjar La Esquina Corner  Nova York menjar La Esquina Corner

Just en el punt en què estàs concentradíssim observant la varietat de gent embadurnada de glamour del local, sents la veu de “Your table is ready” i t’acompanyen a la taula. En aquesta ocasió, vam demanar quesadillas, una varietat de tacos i la millor panotxa de blat de moro que haguem tastat mai, banyada amb pebre vermell dolç i formatge parmesà. Indescriptible però deliciós, paradise on Earth, com diuen allà. Tant ens va encantar que ens va inspirar a provar la recepta de tornada a Barcelona. Tot banyat amb una margarita i cervesa mexicana Dos Equis.

Nova York menjar La Esquina Corner

CONFIDENCIAL: Si pel que sigui no hi heu caigut i no hi sou a temps, tenen una taqueria a la planta de carrer i un cafè al qual s’entra per l’altra banda de la cantonada, però no hi serveixen plats calents perquè no hi deuen tenir cuina i realment es perd la gran gràcia que és la de l’accés a un espai immens que no t’imagines quan ho veus des de fora. També tenen una sucursal a Brooklyn, al barri de Williamsburg, però amb una imatge que s’assembla a la de la taqueria, per tant tanpoc no té l’autenticitat d’aquest sòtan.