El millor restaurant del món 2017 està a Nova York

© NovaYork.cat 2017 *Tots els drets reservats*

S’ha publicat la llista dels 50 millors restaurants del món 2017 i el número 1 està a Nova York. Es tracta de l’Eleven Madison Park, ubicat en una planta baixa molt a prop de l’emblemàtic edifici Flatiron. Una de les seves característiques és que l’involucra al comensal en tot moment. Bona part dels plats s’acaben de preparar davant seu, donant-hi un punt d’espectacularitat. A l’hora de les postres, fan que la gent s’aixequi de les taules per portar-los a la cuina. El preu del menú degustació són $295.

En aquest vídeo es poden veure alguns dels seus plats i moments de la seva preparació:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WegpH9hAlI4&w=560&h=315]

En aquests moments està tancat per reformes, però tornarà a partir mitjans de setembre. Aquí teniu alguns dels seus plats:

Però aquest no ha estat l’únic local guardonat de la ciutat de Nova York. També han entrat a la llista Le Bernardin, de cuina francesa i americana, i el mexicà Cosme.

Dominique Ansel, el creador del cronut, ha rebut el premi de millor xef de pastisseria. Té un petit local al Soho on poder degustar les seves creacions.

Dominique Ansel Bakery

Si no n’hi havia suficients, aquí teniu alguns alicients més, gastronòmics en aquest cas, per visitar la ciutat.

CONFIDENCIAL:

Llegíem en el blog gastronòmic de la New York Magazine un truc per poder accedir a l’Eleven Madison Park sense reserva prèvia i no haver de fer el menú degustació. Es tracta de menjar a la zona de la barra, on hi ha 5 taules i no s’accepten reserves. La carta és molt més reduïda i cal tenir una mica de paciència. Desconeixem si encara funciona aquest truc i encara menys després de les reformes que s’hi estan fent, però sempre es pot provar…