Com se celebra l’any nou xinès a Chinatown?

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

La comunitat xinesa també té el seu pes dintre de la ciutat i això queda palès amb el fet que tenen un barri propi, el Chinatown. Una efermèride important per ells és la celebració de l’any nou, que en tenir un calendari diferent, no coincideix amb el d’Estats Units o Europa.

Any nou xinès Chinatown

Avui dia 2 de febrer, Chinatown s’omplirà de color i de festa per donar la benvinguda a l’Any del Cavall, que oficialment va arribar divendres passat. A partir de la una del migdia es farà una desfilada pels carrers principals del barri i del colindant Little Italy. Aquí  prodreu trobar el mapa detallat. El color el portaran les indumentàries tradicionals, els dracs, les difresses i els carrers engalanats. La festa vindrà per la mateixa desfilada i l’espectacle de les actuacions. La zona s’omple de parades, venedors de menjar ambulant i activitats per a totes les edats.

Any nou xinès

CONFIDENCIAL: A Brodway hi ha una botiga xinesa Pearl River Mart que ens crida molt l’atenció. Si bé és cert que està molt enfocada als turistes, en les seves 2 plantes s’hi poden trobar moltes curiositats d’aparencia xinesa i oriental que poden ser un record diferent de la ciutat. Hi ha una secció amb menjar. Segur que s’hi pot trobar alguna cosa per unir-se a les celebracions d’any nou.