La cursa que tot corredor voldria fer, la marató de Nova York

© NovaYork.cat 2015 *Tots els drets reservats*

Si pregunteu a un corredor quina és marató que algun cop a la vida li agradaria fer, de ben segur que us diu la de Nova York. Per aquest motiu i per molts altres, aquest és un dels esdeveniments esportius més importants de l’any a nivell mundial. La fama se l’ha guanyat de forma ben merescuda gràcies al seu traçat, al gran suport del públic i les animacions que hi ha al llarg del recorregut, convertint-la en una gran vivència per aquells que la corren.

El trajecte passa pels 5 barris (boroughs) de Nova York: Staten Island, Brooklyn, Queens, Bronx i Manhattan. La mítica arribada és al Central Park que és on es viuen alguns dels moments de major emoció. És curiós que les primeres edicions d’aquesta cursa es feien només dintre d’aquest parc. Es va iniciar l’any 1970 amb 127 corredors (la inscripció va costar 1€) i no va ser fins el 1976 que es va redefinir el traçat de manera que fos pels 5 barris que componen la ciutat. El nombre de finishers l’any passat va estar per sobre dels 50.500 amb un temps mitjà de 4 hores 34 minuts.

Per poder participar-hi es pot fer mitjançant diferents vies: acreditant un temps mínim, a través d’un sorteig o comprant un pack a alguna agència acreditada, que normalment no sol ser a preus mòdics. Si esteu interessats en la de l’any que ve, aquí teniu informació per apuntar-vos.

NYC Marathon

Diuen que són uns 2 milions de persones les surten a animar els atletes. Nosaltres encara no hi he pogut participar mai, però el que ens han explicat els que hi han estat realment fa posar la pell de gallina. Córrer una marató és dur i rebre aquest suport tan incondicional s’agraeix moltíssim.

NYC Marathon

Com a espectadors hi ha una sèrie de punts que permeten una bona visibilitat i així poder seguir bé als corredors:

  • Fourth Avenue (Brooklyn) – els atletes surten del pont de Verrazano-Narrows i van al llarg de Fourth Avenue
  • Williamsburg i Greenpoint – cal fer-se un espai per animar per aquests carrers plens de botigues i restaurants
  • Pulaski Bridge – connecta Brooklyn amb Queens i coincideix amb la meitat de la prova
  • East Harlem – coincideix amb el fatídic punt kilomètric conegut com “el mur” per això aquesta zona està plena d’animació musical
  • Museum Mile – aquest tram de la cinquena avinguda ple de museus (Guggenheim, Jewish Museum, etc.) condueix els atletes cap a l’entrada de Central Park

NYC Marathon

El dia 1 de novembre es corre l’edició del 2015. Aquí podeu trobar el recorregut.

CONFIDENCIAL: Ja sigui per donar suport a algun corredor que la faci o per motivar-vos a vosaltres mateixos davant d’un repte esportiu, us podeu equipar amb la col·lecció de roba de la Marató de Nova York 2015. Aquí teniu la seva botiga online.