Boston

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

Informació bàsica

Boston, capital de l’estat de Massachusetts, és la capital irlandesa dels EUA per excel·lència. La Clara hi ha viure durant un temps i ara hi viuen el seu germà i cunyada, amb la qual cosa forma part en el full de ruta dels nostres viatges recurrents a Nova York. És una ciutat tan fascinant i neta en la qual es podria caminar descalç. A Massachusetts no hi ha permís d’armes i a més congrega una gran quantitat d’universitats i centres de renom que han assolit prestigi mundial, com ara Babson College com a escoles de negocis, Berklee College per a música i instruments, el Massachusetts Institute of Technology (MIT) per a tecnologies i per últim, Harvard, en totes les disciplines. No és casualitat, per tant, que els motors de l’economia de Massachusetts siguin la tecnologia, la recerca i les finances.

Boston Harvard Nova York

Història

Boston va ser fundada cap el 1.630 i té una població que amb prou feines arriba als 600.000 habitants, sense comptar amb la resta de l’àrea metropolitana: Brookline (d’on és originari John Fitzgerald Kennedy), Cambridge (seu de Harvard i l’MIT) i Sommerville, a l’est de Cambridge. Boston té l’honor d’haver tingut la primera línia de metro de tot Amèrica del Nord, inaugurada el 1.897.

Com accedir-hi

Des de Nova York, es pot accedir fàcilment a Boston en la línia de tren Amtrak (semblant a l’AVE) que surt de Penn Station o bé en Peter Pan Bus, un autobús de línia de preu molt econòmic que coonecta les dues ciutats amb sortides gairebé a cada hora. Els trens triguen entre 3,5 i 4,5 hores i van entre els 70 i els 170$. L’autobús, en canvi, triga unes 4,5 hores (el paisatge val la pena perquè creueu els estats de Rhode Island i Connecticut, amb els respectius paisatges de llacs i boscos) i costa 18$. És un autobús amb seients amplis, aire condicionat i fins i tot lavabo.

En cotxe es triga unes 3,5 hores, però els lloguers no són barats a Manhattan.

Peter Pan Bus Nova York

Què s’hi pot visitar

La ciutat de Boston ofereix un gran nombre de possibilitats per als seus visitants, si bé només cal endinsar-se pel seu port, districte financer o bé la zona de Newbury Street (zona de botigues) per poder gaudir de l’ambient relaxat i europeu.

  • El Museum of Fine Arts també és un dels d’especial rellevància als EUA i al món, amb interessantíssimes exposicions fixes i itinerants. Ofereixen activitats per a nens.
  • Per als nostàlgics de la família Kennedy, la Biblioteca Kennedy és espai obligat de visita. No només hi ha un gran arxiu de llibres, sinó que vindria a ser el museu oficial de la família a Boston, amb objectes que hi havien pertangut i reproducció d’espais de la Casa Blanca.
  • Una de les activitats més impressionants és fer una excursió en catamarà per a veure balenes. Juntament amb les piràmides d’Egipte, potser és el que més ens ha impressionat mai de veure de tant a prop. Al voltant del port de Boston hi ha unes quantes companyies que ofereixen aquestes sortides.

whale watching boston balenes nova york

  • El Freedom Trail és un recorregut de 4km que passa pels principals indrets de la ciutat que han format part de la història.

On podem menjar

Hannover Street

Cambridge

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *