Un club clandestí visitat per tots els presidents

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

Com qualsevol altra persona, els presidents dels Estats Units també tenen els seus bars preferits. Llegint un reportatge que sortia al suplement RAR del diari Ara, vam descobrir que no només n’hi havia a Washington sinó que un d’ells es trobava a Nova York. Es tracta del 21 Club. Tot i que Obama encara no ho ha fet, des de Roosevelt tots els presidents hi han passat.

21 Club

Aquest local que va començar com a club clandestí a l’època del prohibition, s’ha convertit en un bon restaurant on hi han passat moltes celebrities. Des de fora té tota l’aparença de club privat i criden l’atenció una fila de figures de genets que decoren l’entrada. Per bé que el local s’ha modernitzat, les parets estan folrades de fusta i encara manté les estovalles de quadres vermells i blancs. El seu dresscode fa que els homes hagin de portar americana i no s’accepten texans ni bambes.

21 Club

La decoració interior també és curiosa ja que té el sostre ple de joguines penjades. Hi ha fins i tot una maqueta d’un vaixell de guerra que va donar el mateix Kennedy. Disposa de diverses sales privades i d’una impressionant bodega. Es diu que encara guarda dues ampolles del vi de Nixon. Ofereix un menú de preu fixe per dinar al migdia i fins i tot un menú per abans del teatre.

21 Club

CONFIDENCIAL: Si voleu una sensació especial podeu demanar d’anar al pis de dalt, on hi ha la taula 120. Allà s’hi han asseguts els presidents Truman, Eisenhower, Kennedy, Nixon, Ford, Carter, Reagan, George H.W. Bush i Clinton (George W. Bush hi va ser quan era governador).