The Ear Inn, el bar més antic de Manhattan

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

A escassos dos metres de la riba del riu Hudson, com indica avui dia una placa, nasqué el bar més antic de Manhattan, The Ear Inn. Es troba al 326 Spring Street. Datat de 1.817, va ser fundat per James Brown, un heroi de la guerra afroamericana que fou ajudant de George Washington i va esdevenir un exitós productor de tabac. Va construir un edifici de dues plantes i mitja, utilitzant la planta baixa com estanc.

The Ear Inn Nova York

Anys més tard, el 1.890, va ser comprat per Thomas Cloke, que elaborava la pròpia cervesa a l’edifici i va aconseguir una gran reputació i lloc de trobada habitual entre mariners durant dècades. Durant la Llei Seca, el local esdevingué un bar clandestí. El segon pis es feia servir com a casa d’hostes i bordell. Després de la prohibició, el bar va tornar a obrir les seves portes. Llavors no tenia nom i se’l coneixia tan sols com “La Porta Verda”.

Rip Hayman, un estudiant de la Universitat de Columbia que havia estat vivint allà, va comprar tot l’edifici, juntament amb dos amics el 1977. Per evitar la burocràcia de permisos que afecta a façanes històriques, Hayman i amics van modificar la senyalització de neó amb negre pintura que cobreix part de la B, el que va fer llegir EAR en lloc de BAR (retallant la lletra “B”). D’aquí ve el nom “Ear Inn”.

Ear Inn bar Nova York

 

En l’actualitat, gran part de l’edifici conserva la seva estructura de fusta original, així com les bigues amb les clavilles. Les portes i les finestres són de finals del segle XIX. El segon pis és una galeria per a exposicions i esdeveniments especials anomenats Ear Up, on també s’hi fan concerts en viu. 

CONFIDENCIAL: Un dels mariners, un home conegut com Mickey que vivia a l’edifici de l’Ear Inn, va ser atropellat per un cotxe a la porta del bar i va morir. Es diu que el seu fantasma encara ronda el bar avui.

Ear Inn bar Nova York

Ear Inn bar Nova York

Ear Inn bar Nova York

Ear Inn bar Nova York