Què en saps, de Sant Valentí?

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

Nosaltres no som gens de celebrar Sant Valentí. Tanmateix, ens toca escriure-hi perquè un blog sobre la ciutat de Nova York no ho seria amb tots els sentits si deixéssim de comentar aquesta festivitat, que prové del segle III quan un jove sacerdot casava parelles malgrat el fet que ho havien prohibit per considerar que un possible soldat rendia més si era solter. El sacerdot, de nom Valentí, va ser executat un 14 de febrer, en ser descobert.

Dit això, des de temps immemorables s’ha considerat com a patró dels enamorats, que vetlla per ells i per les seves històries. A Nova York, com el el món anglosaxó en general, es celebra especialment. Des de fa setmanes, la gran majoria de les botigues han decorat els seus aparadors amb motius de cors i romàntics. De fet, Nova York és una de les ciutats més romàntiques del món, amb un alt rànquing de declaracions d’amor sobre l’Empire State. Per si teniu ganes de passar una jornada romàntica independentment de les dates, us recordem el post que vam dedicar amb una ruta i bones recomanacions per a compartir amb parella. Fins i tot és un dels dies en què l’Empire State mimetitza els seus colors segons la data i regala un gran cor vermell a la seva façana.

empire-state-building-heart

Durant aquesta setmana, per tal de no deixar perdre l’oportunitat comercial que ofereix aquesta data, hi ha una gran multitut de propostes per a una celebració, com ara restaurants que ofereixen menús romàntics a preu tancat, espectacles a Broadway o bars que ofereixen música en directe. Tot i que les botigues que més triomfaran són les que ofereixen els objectes més regalats per aquesta data: les pastisseries, les floristeries i les botigues de roba interior.

Per si us vénen ganes de celebrar-ho des de Barcelona, us recomanem les elaboracions del mestre Albert Llarden pastisser, del Carrer Sant Elies de Barcelona, prop de Plaça Molina. Podreu trobar-hi propostes com aquesta i, si dieu que veniu de part nostra, us oferiran un 10% de descompte durant aquesta setmana!

Sant Valentí Barcelona

CONFIDENCIAL: Tant si ho celebreu com si no, us compartim una llista que ha elaborat Time Out amb les 50 millors cançons d’amor, que també podeu conservar per a escoltar per Sant Jordi.