New York Film Festival

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

Un dels secrets millor guardats de Nova York és que, per més increïble que sembli, no és complicat poder assistir al New York Film Festival, de dues setmanes de durada. La majoria de les projeccions tenen lloc a l’Alice Tully Hall, al Lincoln Center.

El millor de tot és que solen començar amb un curt i, al final de la sessió, s’estableix un col·loqui en què participen els actors o directors. Tot un luxe!

La programació es fa pública a finals d’agost, data en què també es posen a la venda les entrades per al públic. Això sí: cal ser ràpid, doncs s’esgoten de seguida. De tota manera, alerta! Si no t’ha donat temps de comprar els tickets, sempre hi ha gent que espera el dia de la projecció per oferir entrades que no podrà aprofitar, i la gent de Nova York és prou honesta com per no esperar fer negoci, així que els venen al mateix preu que els va costar.

Nova York

CONFIDENCIAL: El tema cinèfil té molta cabuda a la ciutat, on tenen lloc nombrosos festivals, com ara el New Directors / New Films, on es fan cabuda els directors novells que busquen una oportunitat per aparèixer a la gran pantalla. Té lloc a la primavera, també al Lincoln Center i al MoMA.