Carnegie Deli, probablement el millor pastrami del món

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

Un dels nostres principals motius de discussió quan parlem sobre Nova York és quin seria el millor cheesecake i si és millor Top of the Rocks o l’Empire State. En això tenim opinions diferents però complementàries, perquè per sort no s’ha de triar l’una o l’altra sinó que les fem totes dues!

Cheesecake Carnegie Deli

En la opinió del Toni, el millor cheesecake és l’Eileen cheesecake, del qual ja us parlàvem fa uns mesos. En canvi, per la Clara no és comparable amb el de Carnegie Deli i no perdona mai una visita (o dues) en cada viatge. Per la seva proximitat, és ideal per anar a fer-lo de postre després de l’hamburgueseria clandestina Joint de Parker Le Meridien. Com que tanquen a les 4am i obren a les 6.30am (si, només descansen una hora i mitja), és molt probable que estigui obert en el precís instant en què us vinguin les ganes de tastar qualsevol de les delícies que ofereixen a la seva carta, doncs també tenen moltes altres especialitats com ara el chowder (una crema), els pastissos chocolate fudge o red velvet i moltes coses més! Com que està prop del Carnegie Hall, és lloc de trobada habitual abans i després dels espectacles.

De fet, un dia vam estar intentant comptar quants pastramis i cheesecakes podien vendre cada dia. Òbviament, els cambrers eren molt amables però certa informació deien que no la tenien. Tanmateix ens van confirmar que eren els plats amb més rotació. Calculant les hores d’obertura, la gran quantitat de gent que hi ha sempre, el número de taules, el temps promig d’estada no superior als 30 minuts i el ticket promig de caixa, ens vam marejar! Ho fem sovint, però potser aquest és el lloc que recordem on més zeros ens han aparegut.

Ara bé, en el que no dubtem és que a Carnegie Deli fan el millor pastrami que hem tastat mai. A nosaltres ens sembla inacabable per a una persona sola, però us podem assegurar que hi ha gent que fins i tot se’l pren com a primer o segon plat! Servit al seu punt, calent i recent tallat, amb una gran varietat de mostasses que n’exalten el sabor i amb un pa (que gairebé queda eclipsat per tota la carn) també molt recomanable.

Pastrami Carnegie Deli

Només arribar, una persona del servei us acompanyarà a seure i quedareu meravellats per la gran quantitat de fotos de gent famosa que tenen la paret absolutament coberta. Algunes de fa uns quants anys, que us faran riure! Us serviran de seguida una gerra d’aigua i un platet amb cogombrets de dos tipus, semidolços i avinagrats (pickles, que hi diuen). Nosaltres generalment no en som gens fans, però aquests ens encanten! (Vénen sense l’espelma, no en feu cas!).

Pickles Carnegie Deli

Veureu que els cambrers són exageradament amables perquè viuen de la propina. A tot arreu és així, però aquí encara més. L’últim cop, fins i tot en dir que érem de Barcelona ens va treure un suposat autògraf de Pep Guardiola de quan hi vivia, que segons el cambrer era client habitual. El Toni li va preguntar si tenia el mateix paperet amb Mourinho (era l’època d’ell) i en funció de la procedència dels clients treia un autògraf o l’altre i el cambrer es va posar a riure d’una forma sospitosa. Per tant la propera vegada que hi anem, li direm que som de Madrid i veurem amb quin autògraf ens sorprèn.

Carnegie Deli

CONFIDENCIAL: Per si us han agafat ganes boges de tastar-ne, si voleu us confessem el nostre lloc favorit a Barcelona: l’entrepà New Yorker que fan als establiments Sandwichez. Com a mínim, a tothom a qui li hem recomanat fins ara ens ho ha agraït. No és comparable al del Carnegie Deli, però és una opció per a menjar pastrami bo i cuit al punt. Ja ens ho direu! I pel que fa al cheesecake, salvant les distàncies, és senzill de fer a casa. Us deixem la nostra recepta casolana pas a pas i el resultat!