Tours en vaixell o en helicòpter

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

Si alguna ciutat és fotogènica per tots els cantons, aquesta és Nova York, també des del riu o des de l’aire. Nosaltres hem tingut la sort de poder sobrevolar la ciutat en helicòpter i, malgrat que desvia una mica el pressupost, creiem que és altament recomanable perquè són unes vistes espectaculars de l’skyline que no es poden aconseguir enlloc més. Les rutes duren entre 12 i 15 minuts i surten al voltant d’uns 150$ per cap (més la lletra petita de pagar les taxes d’embarcament al port, però és poca cosa) i es pot fer de dia o bé de nit. Està prohibit sobrevolar Manhattan per motius obvis de seguretat. Tanmateix, és estret i des de l’helicòpter es veu sencer. Impressiona especialment Central Park i l’Estàtua de la Llibertat, que és el monument al qual més t’apropes.

Nova York helicopter

També es poden agafar creuers per l’East River de 90 minuts, per uns 30$, que surten dels mateixos molls que els helicòpters, als East River Piers.

Hi ha dues o tres companyies principals que ofereixen aquests tours, però us recomanem que mireu entre les que estiguin en oferta. Solen buscar turistes de forma proactiva en llocs com ara la cua per a pujar a l’Empire State Building.

CONFIDENCIAL: Per a aquells que us fagi gràcia veure la panoràmica des de l’aigua però no necessiteu 90 minuts, teniu la opció de visitar l’Estàtua de la Llibertat des de l’aigua, amb el ferry gratuït que porta a Staten Island, que ofereix unes vistes precioses de la ciutat des de Battery Park.