Ruta per Financial District i Wall Street

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

Difícilment haureu vist una pel·lícula de Nova York on no aparegui, ni per un moment, Wall Street. Recentment, hem comentat El Lobo de Wall Street que se centra íntegrament en aquest entorn. Capital mundial de les finances i la Borsa, aquest carrer acull cada dia els més cotitzats brokers del món.

Wall Street Nova York

L’origen de Wall Street es remunta a finals del segle XVIII. Al voltant d’un arbre on s’hi instal·laven intermediaris financers i especuladors per a comerciar informalment.

Si bé avui les empreses punteres en les finances mundials estan molt més deslocalitzades, el nom ha quedat com a metàfora. També nasqué aquí The Wall Street Journal, que actualment és el segon diari de major influència als EUA, d’abast internacional, per darrere de l’USA Today.

La ruta que us sugerim podria començar des de Battery Park, probablement després d’haver visitat l’Estàtua de la Llibertat i passar per Trinity Church, la primera església anglicana que es va contruir a Manhattan i que té més de 300 anys d’història. Us podeu fer una foto davant de l’edifici de la Borsa, el New York Stock Exchange (NYSE) i entrar a la Reserva Federal, que es pot visitar si es demana hora prèviament. Pels seus laberíntics carrers també trobareu la seu dels principals bancs i empreses d’inversions. Podeu acabar el matí visitant el 9/11 Memorial, que també cal reservar per a visitar.

Acabada la ruta, estareu molt a prop dels grans magatzems de Century 21, dels quals us parlàvem en l’especial compres dedicat als outlets.

CONFIDENCIAL: Probablement us fareu una fotografia amb el toro de Wall Street. Sabeu que representa? Els experts en Borsa parlen d’óssos i toros. Els óssos són els moviments baixistes, pel seu caràcter més prudent i conservador, mentre que els toros representen els alcistes, pel caràcter més agressiu i enèrgic d’aquest animal. Per aquest motiu n’han volgut posar un de gros en un indret com aquest.

toro Wall Street Nova York