NY i running, les nostres rutes preferides

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

Si us agrada córrer i fer una mica d’exercici, Nova York és un destí ideal per poder practicar-ne. Així doncs, no us oblideu de posar les bambes a la maleta i segur que trobeu una estona per gaudir de la ciutat des d’una perspectiva diferent. I si no porteu l’equip adient, sempre podeu anar en alguna de les botigues d’esports d’aquest post, que són les nostres preferides.

running central park

A continuació us expliquem en quins llocs hem anat a córrer per la ciutat i què ens han semblat:

Central Park. És tot un clàssic i un lloc mític per qualsevol amant d’aquest esport. És fantàstic poder gaudir d’una extensió tan gran de naturalesa enmig d’una gran ciutat. Hi ha un circuit que fa la volta sencera al parc i que té una longitud total de 10 Km. És una distància prou raonable per poder fer-la, però si esteu cansats, sempre podeu parar a descansar en una de les grans zones de gespa que hi ha. Cal tenir present que el carril s’ha de compartir de vegades amb gent que va caminant. De forma paral·lela també n’hi ha un per ciclistes.

-Seguint el riu Hudson. El trajecte comença a Battery Park i permet arribar fins al Bronx. Val la pena perquè es va passant per diferents parcs i es va resseguint el riu. En funció de l’hora del dia està més ple de gent, no només altres corredors sinó també ciclistes, gent que passeja o patinadors. Cap al vespre es pot veure la posta de sol. Permet gaudir de vistes de l’Estàtua de la Llibertat o de certs edificis destacats de la ciutat com l’Empire State Building o el One World Trade Center. En ser un recorregut força llarg, es pot triar de forma específica aquella part que quedi més a mà segons on s’estigui.

Prospect Park (Brooklyn). Hi ha qui el bateja com el Central Park de Brooklyn. És una gran extensió amb gespa, arbres i fins i tot llacs on poder córrer amb total tranquilitat. Hi ha unes rutes marcades per poder seguir i adequar les distàncies a les vostres forces. Aquí teniu el mapa detallat.

-Governors Island. Aquí hi vam estar per fer la cursa Governors Island 10k. Va ser una gran experiència i un privilegi poder córrer en aquesta illa i gaudir de les vistes de l’Estàtua de la Llibertat i de la skyline de Manhattan. És una illa que no se sol visitar, però en funció de l’època s’hi fan activitats que valen la pena.

Marató creuant el pont

CONFIDENCIAL: Anar a una ciutat per participar en una cursa pot ser una bona excusa per visitar-la i viure-la en un ambient molt especial. Nosaltres ja ho hem fet un parell de vegades, ens ho hem passat molt bé i ho recomanem totalment. A Nova York n’hi ha unes quantes. A més de la famosíssima marató, també hi ha la marató de Brooklyn, la mitja marató de Nova York o la de Brooklyn.