Tot el que cal saber sobre l’NBA a Nova York

© NovaYork.cat 2015 *Tots els drets reservats*

Si us agraden els grans espectacles esportius, no podeu deixar passar l’ocasió per anar a veure un partit de l’NBA ni que sigui un cop a la vida. Si a més sou amants del bàsquet, llavors heu d’aprofitar la vostra estada a Nova York per gaudir del joc d’algun dels dos equips que tenen seu a la ciutat.

New York Knicks

Actualment hi juguen els New York Knicks i els Brooklyn Nets (que fins no fa gaire jugaven a l’altra banda del riu amb el nom de New Jersey Nets).

  • Els Knicks són un dels dos equips que sempre ha jugat a la mateixa de ciutat, com els Celtics de Boston. Ha guanyat dues vegades la lliga i té com a seu el mític Madison Square Garden, un pavelló on també hi juguen els Rangers d’hoquei sobre gel i on s’hi celebren grans concerts. Està en una zona molt cèntrica i és molt fàcil d’arribar-hi.
  • Els Nets estan ubicats a Brooklyn dels del 2012 i han arrelat molt bé al barri, aprofitnat per renovar la marca. Juguen en al nou i espectacular pavelló Barclays Center, que té una parada de metro amb el seu nom, just al davant.

Brooklyn Nets

L’NBA es considera la millor lliga de bàsquet del món i això es nota amb la qualitat dels jugadors, amb les seves ganes de convertir el joc en un espectacle i totes les animacions que hi ha al voltant del partit. A nosaltres, una de les coses que més ens va cridar l’atenció és l’orientació que es dóna des de l’organització per tal que l’espectador sigui el centre i per tant mai deixi d’entretenir-se. Les parades del joc s’amenitzen amb espectacles, jocs o crides a fer participipar el públic. També hem d’admetre que vam trobar que potser no hi havia tant de caliu a les graderies ni tanta animació com estem acostumats a Catalunya, almenys als partits que hem estat. De totes formes és una experiència que recomanem totalment.

Les entrades es poden comprar a les mateixes taquilles dels estadis o per internet a les webs dels equips.

La lliga comença el dia 27 d’octubre enguany, però des de finals d’estiu es juguen partits de pretemporada. Si voleu veure’ls jugar contra jugados catalans, els enfrontaments són els següents dies:

CONFIDENCIAL: Un altre lloc que no poden passar per alt els fans del bàsquet és la botiga de l’NBA que hi ha a la Cinquena Avinguda. Són dues plantes de plenes pensades per fer somiar i gaudir als seguidors d’aquesta lliga. No hi falten samarretes de jugadors, material per col·leccionistes i curiositats com pijames, parament per la llar o bambes. També tenen unes seccions específiques per nens i pel públic femení.