Llibres i roses per Sant Jordi a Nova York

© NovaYork.cat 2015 *Tots els drets reservats*

Passar el Sant Jordi lluny de Catalunya es fa una mica estrany perquè es troba a faltar el màgic ambient d’aquell dia ple de roses, llibres, amor i felicitat. Si enguany esteu a Nova York, no us preocupeu, allà podreu tenir una celebració ben particular.

Des de fa anys, el Catalan Institute of America celebra la jornada Books and Roses. Hi vam poder participar fa un temps i ens va ajudar a salvar la nostàlgia i poder compartir aquell dia amb altres catalans.

Books N' Roses

El programa d’actes per enguany és:

DIJOUS 23 D’ABRIL

A la New York Public Library (19h) una conferència sobre Josep Pla amb Jordi Puntí i Colm Toibin.

DIVENDRES 24 D’ABRIL

A les 12:30h, podeu fer de jutges un concurs de traducció anglès-català i a l’inrevés (Translation Slam at NYU).

A les 18:30h, una jornada en què es fusiona la poesia i el jazz.

Ubicació de les dues activitats: 19 University Place, Great Hall.

DISSABTE 25 D’ABRIL

A les 11h, una activitat per a nens i adults basada en la llegenda de Sant Jordi, explicada d’una manera que mai s’havia fet fins ara.

A les 16h, una xerrada sobre la novel·les Victus d’Albert Sànchez Piñol i Incerta glòria de Joan Sales que parlen de dues grans derrotes catalanes i la relació amb el moment actual i el procés sobiranista. Hi participen l’historiador Borja Vilallonga, l’escriptor Enric Vila, el periodista Jordi Graupera i moderat per professora assistent en ciència política de la Universitat de Duke Laia Balcells.

A les 18h, una sessió dedicada al músic Xavier Cugat, que fa anys va ser un dels reis de la nit de Nova York.  Intervindrà el novelista Jordi Puntí, que està fent una recerca sobre la vida i l’època del músic. L’acompanyarà musicalment el compositor de jazz i pianista Albert Marquès.

Ubicació de les activitats: Clemente Soto Velez Cultural and Educational Center.

CONFIDENCIAL: Si el que voleu és regalar roses o llibres, ho teniu fàcil. Es poden trobar flors en moltes botigues a peu de carrer. Pel que fa als llibres, algunes de les grans llibreries que ens agraden són la Barnes & Noble de Union Square o la mítica Strand.