L’experiència de creuar el pont de Brooklyn

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

Si una cosa no podeu deixar de fer quan visiteu Nova York, aquesta és creuar el Pont de Brooklyn, un dels emblemes en l’skyline de Nova York. Tant se val en quina direcció, però la gràcia està en fer-ho.

Estem tan habituats a veure’l a les pel·lícules, en la foto anual de la marató de Nova York, tan gran i majestuós, que sembla llarguíssim. En realitat, però, medeix tan sols 1,8 kilòmetres i va ser construït entre 1870 i 1883, sent durant molt de temps el pont penjant més llarg del món. Es podria fer de pressa si no fos perquè és fotogènic i perquè és obligat tornar amb una foto a mig camí per a l’àlbum dels records. Es pot recórrer a peu, corrent o en bici, en lloguen pels voltants.

Brooklyn Bridge

El més habitual sol ser fer-ho des de Manhattan a Brooklyn. Des de l’estació de Brooklyn Bridge – City Hall. En arribar a Brooklyn, un mosaic a terra us dóna la benvinguda. Concretament, haureu arribat al barri de Dumbo.

Welcome to Brooklyn

És el moment de passejar per Brooklyn Bridge Park (a la vostra esquerra) o bé d’enfilar-se pel barri de Brooklyn Heights, a la dreta, amb nombroses mansions que semblen transportar-vos en un petit poble, amb casetes de mahó vista, entrades pròpies de palaus i decorades amb moltes flors i jardins. Al Brooklyn Heights Promenade hi ha unes de les millors vistes de Manhattan, és un altre dels punts obligats de moment fotogràfic. De fet, us sonarà d’haver-lo vist en nombroses pel·lícules.

Brooklyn Heights Promenade

Quan hagueu fet gana, ha arribat el moment de viure un altre dels clàssics que més us recomanem: menjar a la Pizzeria Grimaldi’s. haureu de fer cua però val la pena!

CONFIDENCIAL: Si teniu més temps i voleu observar el pont amb tot el seu esplendor, per a poder fer-li fotos en perspectiva, us compartim els llocs des d’on es veu millor. Des del pont de Brooklyn, també podeu gaudir d’unes bones vistes del pont de Manhattan, un altre dels mítics de l’skyline de la ciutat. Es diferencien perquè el de Brooklyn té dos arcs i el de Manhattan, un de sol.

Manhattan Bridge