metro de Nova York

Les 2 pistes clau per moure’s en metro

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

La xarxa de metro de Nova York és una de les més grans del món. Amb les seves gairebé 500 estacions, dóna servei als més de 8 milions i mig d’habitants de la ciutat i als turistes, que corresponent a més de 7 milions de viatges diaris, durant les 24 hores del dia i és present a tots els 5 barris que formen part de la ciutat.

metro de Nova York

Si visiteu Nova York de ben segur que l’agafeu i és per això que hi ha 4 conceptes que cal tenir ben clars per treure’n el màxim profit i no perdre’s:

Local vs Express. Hi ha 2 tipus de trens, els que paren a totes les parades (locals) i els que només ho fan en algunes d’assenyalades (express). És important tenir clar aquest concepte perquè pot ajudar a fer guanyar molt de temps o a perdre’l. És per això que us recomanem que sempre mireu quin tipus de trens s’aturen a l’estació de destí. Els locals estan marcats al mapa amb un punt negre, mentre que els express corresponen als punts blancs. Podeu demostrar que ja sou uns bons newyorkers fent un canvi de metro quan coincideixen el local i l’express a la parada i així optimitzar la durada del trajecte sobre la marxa.

Local subway NY

Uptown vs Downtown. Amb aquests conceptes s’indica el sentit del metro per aquella línia. Normalment és força intuitiu i no genera problemes però sí que cal estar atents en certes estacions petites on les entrades només donen accés a un sentit. Això suposa que un cop a dins per canviar d’andana s’ha de sortir al carrer, ja que no es pot fer per dins, i per tant el bitllet es considera usat es perd. En el cas de tenir viatges il·limitats el sistema bloqueja l’entrada ja que detecta que s’ha entrat fa poc i per tant cal anar a les taquilles (si n’hi ha) perquè obrin el torn.

Uptown subway NY

CONFIDENCIAL: Si teniu curiositat per saber quantes voltes al món dóna el metro de Nova York cada dia en distància recorreguda, podeu visitar el nostre post La volta en món… en metro!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *