Ets un first-timer? Et donem 5 indicacions imprescindibles!

© NovaYork.cat 2015 *Tots els drets reservats*

Hem detectat que la gran majoria de gent que ens escriviu demanant consell sou first-timers; és a dir, que no heu estat mai abans a Nova York.

Aquí us deixem una guia amb 5 indicacions que heu de tenir en compte abans de visitar la ciutat per primer cop:

1. Flat fare JFK . Només arribar a l’aeroport, després de moltes hores de vol, l’últim que et ve de gust és agafar el tren + metro, especialment si no viatges sol. L’aeroport JFK té una tarifa plana per a taxis cap al centre, per 52$ més peatge (uns 2$ més). Cal tenir en compte però que ni La Guardia ni Newark no ofereixen aquesta possibilitat; és més, en el cas de Newark hi ha un suplement de 17,50$.

2. Booking o Airbnb. Probablement necessitareu allotjament a Nova York. La primera cosa a tenir en compte és la diferència de preu entre Manhattan o altres zones com ara Brooklyn. La diferència de preu pot ser considerable però també cal tenir en compte que probablement gastareu més en transport i que el temps també són diners. No és el mateix haver d’invertir 1h al dia en desplaçaments que destinar-los a Manhattan, especialment sabreu de què us parlem quan sortiu de sopar tard i us fagi molta mandra qualsevol mena de desplaçament per a tornar a l’hotel o apartament. Precisament parlant d’això, cal tenir en compte que si hi aneu una o dues persones, probablement us surti a compte agafar un hotel. Si no sou més de dos, no sol sortir a compte buscar un apartament. En aquest sentit, per als apartaments recomanem Airbnb, abans no acabin de prohibir-lo del tot (i no pas Craiglist que no permet un sistema clar de verificacions). Per als hotels, en canvi, nosaltres sempre juguem amb l’avantatge de mirar anticipadament, fer una reserva amb cancel·lació gratuïta i anar entrant regularment per veure si millora l’oferta en el mateix o un altre hotel. Fins ara hem tingut molta sort, si bé heu de saber que rarament baixareu dels 200€ / nit per un hotel cèntric i que rarament s’inclou l’esmorzar.

3. NY metro card. Us heu de fer amb la NY Metro Card el primer dia. Cada trajecte en metro costa 2,50$, mentre que un passi amb viatges il·limitats per a 7 dies costa 29$. Una manera de planificar-vos els dies, si n’heu d’estar més de 7, és deixar per als últims (o les primers) les visites que pogueu fer a peu, de manera que pogueu maximitzar els viatges durant els 7 dies en què el vostre passi estigui en vigor.

4. NY City Pass. És temptador comprar aquesta promoció, però nosaltres la desaconsellem totalment, ja que materialment no dóna temps de fer tot el que proposen per als dies que dura cadascuna de les opcions i, a més, no expliquen que la majoria dels museus tenen dies d’entrada gratuïta o per la voluntat. Pel que fa a estalviar-se cues, molt rarament se’n troben i si n’hi ha és mínima.

5. App Grade Pending.  Imprescindible! Quan passegeu pel carrer, veureu constantment una indicació a la porta de cada restaurant amb una lletra encerclada, A, B, C o D. Fa referència al resultat de les inspeccions d’higiene. És a dir que per més vell que sembli un local petit arraconat, si té una A ja hi podeu menjar tranquils! Aquestes revisions les fan periòdicament, per tant no heu de patir. D’altra banda, si us han recomanat algun restaurant  veieu que té una C o D, pot ser que hagi perdut últimament i que si en teniu l’oportunitat, en trieu un altre a prop. Quan hi posa “grade pending” significa que estan esperant la validació.

Grade pending Nova York restaurants

CONFIDENCIAL: Us recomanem a més que llegiu un dels nostres posts estrella, els 7 indrets que no et pots perdre de Nova York. Però si voleu treure el màxim profit per un preu raonable que serà la vostra millor inversió per l’estalvi de temps que us suposarà, us podem fer un pla a mida!