Empire State Building vs Top of the Rock. Qui guanya?

© NovaYork.cat 2013 *Tots els drets reservats*

Un dels dilemes que es presenten quan es visita Nova York és si pujar a dalt d’alguns d’aquests dos imponents gratacels i en cas de voler-ho fer, quin escollir.

En realitat, els dos ofereixen vistes espectaculars, estan a Midtown entre la cinquena i sisena avinguda (a 15 blocs de distància) i tenen miradors a l’aire lliure. Els preus són molt similars.

Aquí us deixem alguns consells amb la voluntat que us ajudin a triar:

Empire State Building

EMPIRE STATE BUILDING

Es va començar a construir l’any 1929 i es va inaugurar dos anys més tard. Té una alçada de 381 metres (443,5 metres si es compta també l’antena superior), 103 plantes i dos miradors a la planta 86 i la 102. Ha aparegut en innumerables pel·lícules, però potser l’escena que més es recorda és la de King Kong.

Views from Empire State Building

A favor: Permet veure un altre gratacels emblemàtic (el Rockefeller Tower) i té vistes tant al Midtown com cap al Downton i el sud de l’illa.

Ofereix una gran bona vista del Chrysler Building (parcialment tapat des del Top of the Rocks) i del Flatiron Building.

En contra: Sovint és molt difícil fer-se amb un petit lloc des d’on poder fer-vos alguna foto, doncs està molt ple de gent.

Pots arribar a fer 1h de cua encara que hi vagis a primera hora del matí.

WEB OFICIAL: www.esbnyc.com

Rockefeller Tower

TOP OF THE ROCK

Forma part d’un conjunt de 19 edificis compresos dins del Rockefeller Center i que es van construir entre els anys 1932 i 1940 segons l’encàrrec del fill del magnat del petroli John D. Rockefeller. Té 70 pisos i una alçada de 266 metres.

Views from Top of te Rock

A favor: Ofereix unes vistes privilegiades tant de l’Empire State Building, la perspectiva més maca possible, i de la gran esplanada verda que és el Central Park.

Encara que no hagis reservat l’entrada, com a màxim trigaràs 15min des que arribes fins a ser dalt de tot.

En contra: Com a monument emblemàtic, no té res a fer amb l’Empire State Building.

WEB OFICIAL: www.topoftherocknyc.com

CONFIDENCIAL: Les vistes són sempre impressionants, però és una bona estratègia anar-hi una estona abans que es faci fosc per tal de poder veure la ciutat tant de dia com de nit. Les vistes de les llums enceses tenen un encant molt especial.

Les cues per entrar són força llargues, especialment en certes èpoques de l’any i en el cas de l’Empire State. Si us les voleu estalviar, podeu comprar les entrades on-line i en alguns casos podeu fins i tot marcar el dia i l’hora concreta per fer la visita.