El Museu dels gratacels, només per als més exclusius

© NovaYork.cat 2015 *Tots els drets reservats*

Com no podia ser d’una altra manera, la ciutat dels gratacels és la seu del museu dels gratacels, The Skyscraper Museum. Fundat el 1996 per Carol Willis, professora d’arquitectura de la Universitat de Columbia, no va ser fins el 2004 que va ser traslladat a la seva actual seu, a Battery Park. El museu no només tracta dels gratacels de Nova York, sinó que és un centre de referència de tots els gratacels i arquitectura a nivell mundial.

A més de l’exposició permanent, també programa exposicions itinerants. Actualment, ofereix des del 25 de febrer fins el 13 de setembre, l’exposició “Ten Tops”, en què es presenten els 10 edificis més alts del món. A la seva web es pot consultar el programa complet d’exposicions i activitats, que faran les delícies de qualsevol amant de l’arquitectura moderna i del disseny.

detalhe-de-maquete-da-cidade-de-nova-york-localizada-no-skyscraper-museum-museu-de-nova-york-dedicado-a-arranha-ceus-de-todas-as-partes-do-mundo-1376942465302_615x300CONFIDENCIAL: De fet l’antiga seu era a tocar del World Trade Center i després dels atemptats de l’11S, va ser reconvertida en oficina d’informació, donada la proximitat al Ground Zero.