El Little Italy del Bronx

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

Little Italy BronxMoltes són les consultes pel que fa a la conveniència o no d’anar a conèixer el Bronx. La veritat és que no voldríem caure en el perill de dir que no passa res, perquè hi ha estudis que demostren que hi segueix havent delinqüència. tanmateix, si s’hi va de dia, per llocs suposadament més segurs i en grup, nosaltres ens hem sentit bastant segurs.

Concretament, la zona de Little Italy del Bronx és bastant familiar i amb establiments força curiosos, amb dolços i productes que només es troben a Itàlia que, units al fet d’escoltar els veïns parlar en italià, ens transportarà mentalment al país de la bóta. La zona on es concentra aquesta comunitat és la zona d’Artur Avenue, també coneguda com a Belmont.

Alguns dels establiments han estat regentats per una mateixa família per 3 ò 4 generacions i sembla com si el temps no hagués passat en aquest petit indret secret que molts habitants de Manhattan no han trepitjat mai. De fet, els seus habitants li diuen “the real Little Italy” doncs efectivament hi ha una comunitat italiana i totes les botigues i restaurants en mantenen l’ambient, a diferència del Little Italy de Manhattan, on pocs dels restaurants que hi ha són de veritables italians.

S’hi poden trobar establiments de pasta fresca, olives, pastisseries artesanes i la Casa della Mozzarella.

Els orígens d’aquesta comunitat els trobem en la construcció del Zoo del Bronx, a finals del segle XIX, en la qual van participar vora de 100.000 italians. Amb l’arribada del tren elevat que comunica el Bronx amb Manhattan (7$ per persona ens va costar!), van decidir quedar-se.

El nom d’Artur Avenue prové del President Chester A. Arthur, coincidint amb les dates de construcció del zoo.

Nosaltres hi vam passejar una tarda i ens va cridar l’atenció la gran quantitat de cartells, menús i productes de les botigues. Semblava ben bé com si ens haguéssim desplaçat fins a Itàlia. Després de fixar-nos en uns quants restaurants, finalment vam optar pel que ens va semblar més autèntic, deixant una mica de banda el glamour. Malgrat haver caminat durant tot el matí, molta estona, no vam ser capaços d’acabar-nos les raccions.

Little Italy Bronx

 

CONFIDENCIAL: Si hi aneu amb nens de certa edat, que ja no es cansen de caminar, probablement us doni temps d’anar al zoo ben d’hora pel matí i anar a dinar a Little Italy. La zona és segura.