El nostre carrot cake

Com preparar un carrot cake

© NovaYork.cat 2013 *Tots els drets reservats*

Fa temps que ens hem afeccionat al carrot cake! Allà on anem i l’ofereixen en la carta, ens creuem una mirada d’aquelles en què ja sabem el què estem pensant.

El nostre carrot cake

Divendres passat vam decidir afegir a la llista de la compra els ingredients per a fer el nostre primer carrot cake, a quatre mans. El resultat ens va sorprendre molt gratament! Us deixem algun foto i la recepta per passos per si ho voleu provar vosaltres mateixos. És extremadament senzill. Com que de receptes n’hi ha infinites, vam fer una adaptació definitiva al nostre gust (algunes afegeixen clau o gingebre, però a nosaltres no ens agrada tan especiat, amb la canyella i la nou moscada ja fem).

Ingredients

Ingredients:

Per a la massa

– 400gr de pastanagues

– 4 ous de mida gran

– 260gr de sucre morè

– 300gr de farina

– 200ml d’oli de gira-sol

– 20 nous (que equivalen a uns 100gr)

– 1 cullerada de postres de canyella

– 1/2 cullerada de postres de nou moscada

– 1 cullerada de postres de bicarbonat (no el busqueu al súper que no el trobareu, heu d’anar a una farmàcia)

– 1 cullerada de postres de llevat (equival aproximadament a un sobre)

– 1/4 de cullerada de postres de sal

Per a la cobertura (o frosting)

– 400gr de formatge d’untar (tipus Philadelphia)

– 200gr de mantega (en textura pomada)

– 225gr de sucre blanc (no ho posava en la recepta, però el vam convertir en sucre glas perquè ens va semblar que seria més fàcil de dissoldre i creiem que la vam encertar)

Elaboració:

Per al carrot cake, batem els ous amb el sucre  morè, hi afegim l’oli mica en mica i tornem a batre. Un cop s’ha tornat en una massa homogènia, hi afegim la pastanaga ratllada i barregem bé. Si sou dos, l’ideal és que mentre un va bolcant mica en mica els ingredients al bol, l’altre no deixi d’anar remenant. Tamisem en un bol la farina amb el llevat, el bicarbonat, la sal, la canyella, la nou moscada i les nous picades i hi anem afegint mica en mica la massa líquida, barrejant amb l’ajut d’una espàtula.

Un cop està del tot integrat, afegim la massa del carrot cake en un motlle revestit amb mantega i el posem al forn a 190ºC durant uns 50-55 minuts o potser menys si teniu el turbo. De tota manera, sempre teniu el truc infal·lible: punxar al centre amb un escuradents i, quan surti totalment net, ja està cuit del tot. Quan el traguem, el deixarem refredar.

Al forn

Per al frosting de formatge, batem la mantega i anem afegint el formatge d’untar. Quan estigui ben lligat, hi afegim el sucre i seguim batent fins que tinguem una massa homogènia.

Per a muntar el carrot cake, un cop el pa de pessic s’hagi refredat, hi fem un tall transversal (o dos, si us ha quedat prou alt), hi aboquem una generosa capa de frosting i el tornem a tapar. Després, amb l’ajut d’una espàtula el cobrirem sencer. Podeu triar si el cobriu només per sobre o també pels costats, les dues versions són acceptables.

Cobrint amb el frosting

Consells de presentació:

Vam estar buscant com bojos per tot Barcelona les petites pastanagues de sucre comestible o de massapà que vèiem a Google, sense èxit. Aquest cap de setmana hem seguit buscant i res de res. Si algun lector sap on trobar-les, que ens ho digui que li estarem molt agraïts!

Carrot cake a punt per guarnir

De tota manera, teniu diverses opcions:

  • Tirar-hi una mica de canyella en pols per sobre.
  • Decorar-ho amb nous (senceres o també en pols)
  • Si teniu una màniga pastissera, afegir-hi boletes de frosting
  • Comprar llaminadures taronges, verdes o marrons i afegir-les. Us poden ajudar a definir quantes racions voleu que surtin. Va ser la opció que nosaltres vam triar!

Si a més teniu per casa alguna vaixella o coberteria antiga, sempre farà més festiu.

CONFIDENCIAL: Probablement formi part de la cultura popular, però no sabíem que el bicarbonat serveix per a fer pujar la massa, similar al llevat. Així us quedarà més esponjós. Esperem les vostres fotos amb les vostres versions!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *