Cap d’any a Times Square

© NovaYork.cat 2013 *Tots els drets reservats*

La de Times Square és segurament la celebració de cap d’any més seguida al món. En aquesta famosa plaça s’hi congreguen al voltant d’un milió de persones, entre locals i turistes d’arreu del planeta. El centre d’atenció serà la bola de cristalls de colors de més de 3,5 metres d’alçada que amb un joc de llums anirà baixant alhora que centenars de milers de persones coregen el compte enrera.

new-yearAquesta és una cita que molts amants de Nova York els agradaria viure almenys un cop a la vida. Us voldríem donar alguns consells per si penseu anar-hi:

  • Els carrers adjacents a Times Square es tanquen a la circulació a les 3pm. És en aquell moment en què la gent pot començar a ocupar posicions. Val la pena anar-hi ben d’hora. A les zones és populars, hi haurà persones que s’esperen des d’abans de les 3pm.
  • La plaça està dividida en sectors que a mesura que es van omplint, es tanquen perquè no hi hagi aglomeracions. La policia anirà derivant a la gent cap als sectors oberts.
  • Fins a les 6pm no s’enlaira ni s’encèn la bola de cap d’any. És llavors quan comença la festa on també s’hi inclouen actuacions musicals. Aquí hi podreu trobar el detall complet d’actes.
  • La culminació serà el compte enrera per acomiadar l’any, la baixada de la bola de colors i uns focs artificials per donar la benvinguda al 2014.
  • Com que l’espera serà llarga, val la pena anar-hi ben abrigat i amb calçat còmode.
  • Cal tenir en compte que les mesures de seguretat són molt grans i això comporta que no es permet l’entrada de bosses grans ni de begudes alcohòliques.
  • A partir de cert moment potser no es pot usar la parada de metro de Times Square o sigui que us recomenem que tingueu pensades formes alternatives per arribar-hi.ballnewyork

CONFIDENCIAL: Tant si esteu a Nova York i voleu estalviar-vos les aglomeracions com si teniu ganes de viure aquest moment màgic des de qualsevol altre punt del món, hi ha a la vostra disposició una web i unes apps pel mòbil. Simplement cal que recordeu la diferència horària que hi ha per viure l’entrada d’any des de Times Square.