Acció de gràcies, com a les pel·lícules!

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

Tant si sereu a Nova York per aquestes dates com si us ho mireu des de casa, el quart dijous de cada novembre se celebra el dia d’acció de gràcies (o Thanksgiving Day). La festivitat té els seus orígens en l’agraïment als déus de la collita de la temporada i se celebra en tots els països anglosaxons. És un dia festiu en què se celebren una pila d’activitats en tot el país, és la festa que més se celebra i que, a més, dóna pas a l’època nadalenca. No és casual que les marques hagin aprofitat l’avinentesa per oferir els grans descomptes; l’endemà és conegut com Black Friday, on la gent fa cues quilomètriques per poder-se fer amb objectes a preus irrepetibles. Aviat hi dedicarem un post!turkey accio de gracies thanksgivingCom tota festivitat, té la seva pròpia cerimònia al voltant de la taula. en aquest cas, el gall d’indi és el rei. Es pot cuinar en totes les seves formes i versions, però en cap casa no hi falta!

Si sou a Nova York, una de les activitats més sonades és la desfilada que es fa al carrer, que enguany oferirà la seva 86ª edició.  És una desfilada multitudinària on apareixen ninots gegants de personatges de ficció coneguts, actors de Broadway i apareix per primera vegada en la temporada el Pare Noel. Podeu seguir el seu recorregut en aquest link: des de Central Park West (a l’alçada de la 77) fins a Herald Square, davant de l’establiment principal dels grans magatzems Macy’s. El dia abans, es fa la cerimònia d’inflada dels ninots.

Un cop completada la desfilada, podeu degustar un àpat típic en algun dels restaurants que ofereixen plats especials: el gall d’indi, com hem avançat, i altres plats típics com ara el pastís de carabassa.Thanksgiving Day Parade

CONFIDENCIAL: A més del gall d’indi, a la taula també hi tenen cabuda un munt de receptes delicioses. La botiga d’instruments per a cuina preferida, Williams Sonoma, ens ofereix una selecció de gairebé 150 receptes diferents!