Gramercy Park, l’únic jardí comunitari privat de Manhattan

© NovaYork.cat 2014 *Tots els drets reservats*

Manhattan té indrets que et captiven, que et fan pensar si ets en un plató de televisió o fins i tot, en casos com el que avui us comentem, si ets en un poble.

Entre els carrers 20 i 21, molt a prop de Lexington Avenue trobem Gramercy Park, que dóna nom a un barri. Juntament amb Sunnyside Gardens Park, són els dos únics jardins privats de la ciutat; és a dir, que només són accessibles per als veïns afortunats de la zona. Tanmateix, només Gramercy Park es troba a Manhattan.

gramercy park nova york

L’etimologia de “Gramercy” és un anglicisme que prové de “Crommessie”, derivat de l’holandès Krom Moerasje, que significa “petit ganivet de canto”, que és la forma que tenia el rierol, pantà i turó que hi havia inicialment.

CONFIDENCIAL: De la mateixa manera que Ildefons Cerdà va idear una planificació de la ciutat, també Gramercy Park és el resultat de donar pas als espais verds per a l’ús dels veïns, que paguen una manutenció anual a canvi d’una clau del parc, cosa que li confereix un ambient exclusiu i alhora misteriós.

Gramercy park nova york

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s