Autèntica recepta de blat de moro a l’estil tex-mex

© NovaYork.cat 2013 *Tots els drets reservats*

Un dels àpats dels quals vam gaudir més durant el nostre viatge va ser el del Restaurant La Esquina, que mereix un post apart. Allà vam tastar la millor versió que hem tastat mai fins ara de les panotxes de blat de moro. Emocionats pel nou descobriment, en vam demanar a posterior en d’altres establiments però com ja sospitàvem, les comparacions són odioses…

Aquí no s’estila gaire, això d’acompanyar la carn a la brasa amb una panotxa o oferir-la com entrant. És clar que un dels hàndicaps que tenim és com menjar-te-la delicadament aguantant-la amb les mans. En canvi, allà en venen en qualsevol mercat de carrer.

foto 1Doncs no només vam descobrir una forma de cuinar les panotxes molt senzilla i sabrosa sinó que ens vam fer a Chelsea Market amb uns estris que aquí no havíem vist mai. Es tracta d’uns dobles punxons de plàstic i ferro que es claven molt fàcilment a banda i banda de la panotxa, de manera que no cal embrutar-te tots els dits.

La recepta, que vam endevinar (i testada abans per nosaltres a casa), és la següent:

– Aconseguim blat de moro cru (aquí n’hem vist al Mercadona o bé a l’Alcampo). Sobretot assegureu-vos que sigui cru, no el típic envasat al buit que ja ve bullit.

foto 2

– Preescalfem el forn a 90ºC. Si teniu turbo, millor. Si no, per baix.

– Amb les mans, embadurnem les panotxes de mantega (també podeu fer-ho amb oli o margarina).

– Posem les panotxes a coure al forn i les hi deixem durant uns 20min. Potser amb més temperatura es farien abans, però no ho vam provar per por que se’ns cremessin.

– Aboquem en un plat pla una mica de formatge parmesà ratllat, sal i un polsim de pebre vermell. Ho barregem tot perquè quedi homogeni.

– Un cop cuites, passem les panotxes rodolant per sobre del plat fins que ens quedin del tot cobertes. Si costa d’empastifar, podeu afegir una miqueta més de mantega en aquest punt.

– Bon profit!

foto 3CONFIDENCIAL: Aquesta és la recepta que més ens va agradar a nosaltres, de tota manera per Internet trobareu infinitat de receptes amb aquest ingredient.

Anuncis

4 responses to “Autèntica recepta de blat de moro a l’estil tex-mex

  1. Hola, el mes de desembre vaig a Nova York, i voldria si es pot, que m’aconsellis a triar un hotel, econòmic i cèntric, dintre del que sigui possible.

    Moltes gràcies

    Dolors

    Enviado desde mi iPad

    > El 08/10/2013, a las 8.23, “NovaYork.cat” escribió: > > >

    • Hola Dolors, per suposat! Quantes habitacions necessites? Per a quantes persones i quins dies? Digues-nos i et recomenarem i probablement tindràs una molt bona oferta. Salutacions, Toni i Clara

      Sent from my iPhone – excuse brevity or any mispelling.

      • Hola Toni i Clara, i vaig del 16 al 23 de desembre, i es una habitació per dues persones, o, un apartament petit.
        Moltes gràcies

        Dolors

  2. Retroenllaç: Restaurant La Esquina, un regal per als sentits | NovaYork.cat·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s