Coneixeu el misteri que amaga l’estació del Carrer 14?

© NovaYork.cat 2013 *Tots els drets reservats*

Nova York és una ciutat plena de misteris. Alguns fan massa por i tot! Avui us en descobrirem un.

2013-08-23 13.33.05

Dintre la immensa xarxa de metro de Nova York es poden descobrir certs tresors amagats. Això és el que passa l’estació del carrer 14 amb la 8ena Avinguda, on ens va cridar l’atenció el contrast entre el munt d’escultures que s’hi poden trobar i algunes altres parades que estan brutes, deixades o amb accessos gairebé impossibles. És una d’aquelles sorpreses que et guarda la ciutat i que per això la fan tan especial.

L’any 2001, l’escultor Tom Otterness va omplir les andanes, escales, columnes i passadissos d’aquesta estació de les línies A, C, E i L amb més d’un centenar de petites escultures de bronze. Va anomenar aquesta obra Life Underground i entre d’altres hi ha un cocodril que surt d’una claveguera per menjar-se un home, obrers carregant eines de gran tamany per fer les obres del metro o un home amb un penic gegant. Vam trobar que eren ben divertides i originals. Podríeu passar-vos hores dins l’estació i encara no els trobaríeu tots, estan per tot arreu!

ninots

L’artista, que s’ha especialitzat en aquest tipus de creacions, també té obres en altres zones de Nova York com al carrer 42 entre les avingudes 11 i 12, al Jardí Botànic del Bronx o a Roosevelt Island.

CONFIDENCIAL: A diferència d’un museu, en aquest cas no hi ha intineraris marcats per poder apreciar les obres d’art. És per això que talment com si fos un joc, us proposem que us deixeu anar sorprenent per les escultures que aniran apareixent en el vostre camí, algunes fins i tot en llocs on mai imaginaríeu. Segur que cada cop que hi torneu, en trobeu alguna que abans no havíeu vist.

Anuncis

One response to “Coneixeu el misteri que amaga l’estació del Carrer 14?

  1. Retroenllaç: Coses que només passen a NY: U2 tocant al metro | NovaYork.cat·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s