L’Estàtua de la Llibertat, una icona de Nova York

© NovaYork.cat 2013 *Tots els drets reservats*

Si alguna cosa identifica la ciutat de Nova York arreu del món, aquesta és l’Estàtua de la Llibertat. Situada en una petita illa al sud de Manhattan (Liberty Island), és considerada molt més que un simple monument, ja que és un símbol universal de llibertat i democràcia alhora que també representa la independència dels Estats Units. És fotografiada per milers de turistes cada dia, que la tenen com un imprescindible en la seva llista de coses a veure.

Estàtua de la Llibertat

Es va construir a França per l’escultor Fréderic-Auguste Bartholdi sobre una estructura disenyada per Eiffel per ser regalada als Estats Units l’any 1885 en reconeixement de l’amistat establerta durant la revolució americana. Va ser transportada per mar des de França i no va ser inaugurada fins el 1886. Durant molts anys es va poder visitar, sent moltíssimes les persones que van pujar els 354 graons que tenia. Arran els atemptats de l’11 de setembre, es va tancar a visitants i tot i que passat uns anys es va tornar a obrir, s’ha anat fent de forma discontínua.

Ha estat protagonista d’innumerables escenes de pel·lícules i fins i tot, l’any 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona, es va celebrar un casament sui generis amb l’estàtua de Cristòfor Colom de la ciutat catalana.

CONFIDENCIAL: Si voleu estalviar-vos la cua i el preu del ferry que porta a Ellis Island i a Liberty Island, us recomenem que agafeu el ferry cap a Staten Island. Passa prou aprop per poder fer bones fotos de l’estàtua i a més poder gaudir de vistes de l’skyline de Manhattan i del pont de Brooklyn. Surt cada mitja hora i és gratuït.

Anuncis

3 responses to “L’Estàtua de la Llibertat, una icona de Nova York

  1. Retroenllaç: Ruta per Financial District i Wall Street | NovaYork.cat·

  2. Retroenllaç: Tours en vaixell o en helicòpter | NovaYork.cat·

  3. Retroenllaç: Obre l’observatori de la torre One World Trade Center | NovaYork.cat·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s